Pildi autor Ingrid Prees

8. detsembril sai liit 19-aastaseks

7. detsembril 2001 võrgustiku seminaril Tartu Teeninduskoolis (päev enne liidu asutamiskoosolekut) anti viimast lihvi koosoleku läbiviimise kavale, täpsustati asjaosaliste ülesandeid ja oldi mõtetega tegutsemas juba liiduna.

Eesti Keele kui Teise Keele Õpetajate Liidu asutamiskoosolek toimus Hugo Treffneri gümnaasiumis Tartus, 8. detsembril 2001. Koosoleku avas projekti „Eesti keele kui teise keele õpetajate täiendkoolitusvõrgustiku“ juht Vilja Saluveer, kes tutvustas kokkutuleku eesmärki ja õpetajate liidu asutamise initsiatiivgrupi ideid.

Koosolekul osales 39 asutajaliiget.

Liit alustas uuesti aktiivset tegevust 2020. aasta juunist. Selle aja jooksul oleme astunud liidu jaoks mitmeid olulisi samme – suurimaks neist oli toimiva kodulehe käivitamine. Liidu tegemisi oleme kajastanud artikliga nii Õpetajate Lehes „Keeleõpetajad on ärganud talveunest kui ka FIPLV NBR elektroonilises uudiskirjas nr 3 „The Estonian Association of Foreign Language Teachers (EAFLT) as a Second Language Faces New Challenges. FIPLV NBR veebilehega saate tutvuda lähemalt siin.

Septembri lõpus kohtusid juhatuse esindajad Riigikogu eesti keele õppe arengu probleemkomisjoniga. Lisaks on liit esitanud ettepanekud eelnõule „Eesti keele arengukava 2021-2035 (vt punktid 34, 35) ja Riigikogu kultuurikomisjonile õpetajate järelkasvu teemal.

Ainult meie ise saame otsustada selle üle, mis on Eestile ja Eesti rahvale kõige parem. Nii jääb see ka edaspidi, see on meie kohus riigi loojate ja kaitsjate ees.

Toomas Hendrik Ilves